De Vrijdenkers

Onderscheidende AI contentstrategie voor De Vrijdenkers

Services:

Social Media Management

Social Media Campagnes

Instagram Groeiservice

580%
groei in volgers
900+
reacties op één post
64%
meer websiteverkeer
12+ uur
per week bespaard

Over De Vrijdenkers

De Vrijdenkers. Een initiatief vanuit stichting Vrijzinnigen Nederland om een jongere doelgroep te bereiken. Dit doen ze met hun online platform devrijdenkers.nl waar een groep van schrijvers – tevens uit dezelfde doelgroep – iedere week een column publiceert. Hierin reageren ze alert en kritisch op de actualiteit, maar wel vanuit compassie en betrokkenheid.

Doel

Eigenlijk hebben De Vrijdenkers maar één doel: het gesprek op gang brengen bij jongeren tussen de 21 - 30 jaar. Een gesprek dat verbindt en begrip oproept. Zo willen ze bijdragen aan een samenleving met meer solidariteit en meer begrip tussen de verschillende Nederlanders.

Aanpak

Met een zeer korte aandachtsspanne en een overvloed van content is het lastiger dan ooit om een jongere doelgroep te bereiken en vooral op te vallen en engagement aan te jagen. Daarom hebben we gekozen voor een AI contentstrategie waarin opvallende beelden centraal staan. Beelden die wellicht wat uitdagend zijn, maar wel altijd met een knipoog.

Ons team van content specialisten en designers genereert bij iedere nieuwe column een opvallend beeld en combineert dit met een kleurrijk design dat past bij de branding van de Vrijdenkers. Dit combineren we met slimme traffic- en engagement campagnes op Instagram en Facebook om op korte termijn zoveel mogelijk mensen bereiken en vooral: het gesprek op gang te brengen. En dat laatste lukt erg goed.

Resultaat

En of het goed lukt. Met de AI contentstrategie hebben we een onderscheidend Instagram profiel neer kunnen zetten. Er zijn structureel meer website bezoekers, en de Instagram + Facebook pagina’s zijn flink omhoog geschoten in likes, volgers en vooral in betrokkenheid. Met op het hoogtepunt een Facebook post met 903 reacties!:rocket: Iets dat we niet vaak meer zien in deze tijd en waar Vrijzinnigen Nederland erg blij mee zijn. Op naar nóg meer succes!

VRIJBLIJVEND STRATEGIEGESPREK

Ook een uitdaging voor ons?

Heb je een marketing vraagstuk? Of wil je sparren over jouw social media strategie? Neem vrijblijvend contact met ons op!

foto van het social compass team kijkend naar brochure op ronde tafel