5

March

2019

0

Minuten leestijd

Zo kun je sneller groeien op de vernieuwde Instagram Explore Page

Telefoon met Instagram pagina geopend

De explore page van Instagram is vernieuwd! In deze blog post wil ik de voordelen van deze update bespreken, want de nieuwe explore page biedt veel voordelen om te groeien.

Wat is de exlore page

De Instagram explore page is één van de snelste manieren om te groeien op Instagram. De pagina is er om hoge kwaliteit content te ontdekken van gebruikers die je nog niet kent. Als jij dus met jouw foto op de explore page komt dan zullen mensen die jou nog niet volgen jouw content zien. Het komt regelmatig voor dat een foto viral gaat, wat zorgt voor duizenden nieuwe volgers voor de maker van die foto! Echter het bereiken van de explore page is lastig, alleen de aller beste foto’s en video’s komen op de explore page, maar Instagram heeft de explore page opnieuw ingedeeld en dit maakt het makkelijker om op de explore page te komen! De explore page is gebaseerd op een individuele gebruiker zijn interesse.

Hoe ziet de nieuwe explore page eruit

Hieronder zie je de vernieuwde explore page, het verschil met de oude explore page zijn de categorieën boven aan de explore page:

Zo zie je dat je nu kunt kiezen wat voor soort foto’s je wilt ontdekken binnen Instagram, voorheen had je namelijk maar 1 categorie en dat was de ‘for you’ explore page. Hier vond je foto’s waarvan Instagram dacht: deze vind jij leuk en zijn van hoge kwaliteit.
De foto’s die je hier zag waren veelal extreem mooie foto’s van hoge kwaliteit en die veel likes en comments hadden. De gemiddelde gebruiker kwam hier niet vaak tussen. Naast deze foto’s zag je vaak ook foto’s van mensen waarvan Instagram dacht dat je die misschien zou kennen, maar veelal waren het deze hoge kwaliteit foto’s.

Hoe kun je profiteren van de nieuwe explore page

Wat Instagram gedaan heeft door het toevoegen van de categorieën is eigenlijk het maken van wel 13 verschillende explore pages. Een foto van een toffe outfit die misschien in eerste instantie niet op de explore page kwam, omdat het net niet bijzonder genoeg was, kan nu wel op de explore page komen van veel gebruikers onder de categorie ‘fashion’. Eigenlijk is de kans 13 keer zo groot geworden dat je op iemand zijn explore page terecht komt.

Het meeste voordeel is te behalen voor pagina’s die hun niche goed hebben gedefinieerd. Bijvoorbeeld een auto pagina, die niets anders post dan auto’s. Om op de explore pagina te komen moet Instagram je pagina begrijpen, probeer daarom altijd dezelfde soort foto’s en video’s te uploaden, dit vergroot je kans om op een explore page te komen! Wil je echt groeien door middel van de explore page dan kan je de volgende stappen gebruiken.

Dit zijn de stappen om te groeien door de explore page:

  1. Bekijk de explore categorie van jouw pagina
  2. Zoek de foto’s met de beste engagement (likes+comments) in verhouding tot hun volgers
  3. Probeer deze ‘top content’ te reproduceren in je eigen style
  4. Post deze foto of video

Deze methode werkt, omdat je een foto of video format gebruikt van een foto waarvan bewezen is dat hij goed genoeg is om op explore te komen. Alles wat jij nog moet doen is er je eigen draai aan geven en proberen een foto of video van gelijke of betere kwaliteit te maken. Als je deze stappen structureel volgt vergroot je aanzienlijk je kans om op de explore page te komen of om zelfs viral te gaan! Ik heb pagina’s gezien die in een week tijd tot wel 50.000 volgers stegen door gebruik te maken van deze methode. Natuurlijk hangt dit af van je niche en van je account, maar het kan wel! Wil je je Instagram bio optimaal inrichten? Lees dan deze blog.

Probeer het uit, en laat het me het resultaat weten in de comments!

Tot de volgende blogpost!

Cheers,

Alain

Lees ook: