24

September

2020

0

Minuten leestijd

Wat zijn Instagram Reels en hoe kun jij dit gebruiken?

Wat zijn Instagram Reels en hoe kun jij dit gebruiken?

Op 5 augustus 2020 lanceerde Instagram ‘Instagram Reels’. Instagram Reels zijn korte video’s van 15 seconden met muziek eronder. Instagram gaat met de introductie van de Instagram Reels de concurrentie aan met TIkTok. Het is dan ook het doel van Instagram om het ‘all-in-one’ social media platform te worden. Zo hebben ze Stories geïntroduceerd als antwoord op Snapchat en IGTV als antwoord op YouTube.
Maar wat zijn Instagram Reels en hoe kun jij dit het beste gaan gebruiken?

Wat zijn Instagram Reels?

Als je bekend bent met TikTok dan zal Instagram Reels je heel bekend voorkomen. Reels zijn korte filmpjes met muziek eronder. De content is in snel tempo te bekijken en de interface is zorgvuldig ontworpen zodat je lang blijft scrollen. Er komt geen einde aan de filmpjes die je te zien krijgt.
De focus van Reels ligt op muziek, op basis van de muziek worden vaak Reels gemaakt. Zo zijn er dansjes en verschillende trends rondom bepaalde nummers.

Screenshot Instagram reels opties

Hoe maak je een Instagram Reel?

Vanuit de Instagram story functie, die je kunt openen door naar links te swipen vanaf de home pagian, kun je onderin navigeren naar Reels. Vanuit hier kun je links halverwege het scherm verschillende effecten kiezen, de snelheid van je video bepalen en audio toevoegen. Als je alles klaar hebt gezet kun je, je Reel opnemen.

Je kunt ook een vooraf opgenomen video uploaden door linksonder op het foto pictogram te klikken. Als je vervolgens op ‘Delen’ klikt, krijg je de optie om de Reel te uploaden in Instagram Reels en kun je een onderschrift toevoegen.

Stap 1: Swipe vanaf de home pagina naar links.

Als je op de home pagina van Instagram bent kun je naar links swipen. Dit is dezelfde manier hoe je een Instagram Story maakt. Instagram Reels kun je namelijk maken in de zelfde omgeving als Instagram Stories.

Stap 2: Klik onderin op Reels

Als je naar links hebt geswiped bevindt je, je in de Instagram Story omgeving. Onderaan je scherm zie je Instagram Reels staan in het wit. Als je hier op klikt kom je in de omgeving waar je Instagram Reels kunt maken.

Screenshot Instagram reels locatie tab weergave


Stap 3 Je kunt direct starten met filmen of eerst een effect of nummer uitkiezen

Als je in de omgeving zit waar je Reels kunt maken zie je een aantal functies. Allereerst zie je links in het scherm de verschillende opties. Zo kun je muziek toevoegen, kiezen uit verschillende effecten, kun je stickers toevoegen en kun je een countdown timer instellen zodat je tijd hebt om je telefoon neer te zetten voordat hij begint met filmen. Je kunt ook eerst filmen en vervolgens nog effecten of muziek toevoegen. Daarnaast is er ook de optie om een vooraf opgenomen filmpje te uploaden vanaf je telefoon. Dit kun je doen door links onder te klikken.

Screenshot Alain Wassenaar op een Instagram reel

Stap 4: Posten maar

Als je tevreden bent kun je, je Reel posten. Deze is dan zichtbaar op de Reels pagina en op jouw Instagram profiel.

Hoe bekijk je Instagram Reels?

Sinds de update van Instagram op 23 augustus heeft de gehele app een nieuwe lay-out gekregen. Reels staan nu op de plek waar de zoekfunctie voorheen te vinden was. Echter, hoeft dit niet bij iedereen het geval te zijn. Instagram rolt updates altijd uit per gebruiker. Dus het kan zijn dat jij nog steeds de oude layout te zien krijgt.

Als je nog de oude layout hebt dan kun je Reels vinden onder het vergrootglas. Beter bekend als de Explore Page. De allereerste video op jouw Explore page is een Reel. Als je daarop klikt kom je in de Instagram Reel interface en kun je Reels gaan bekijken.

Waarom je nu moet starten met Instagram Reels?

Elke keer als Instagram een nieuwe functie uitrolt willen ze dit zoveel mogelijk gebruikers deze functie gaan gebruiken. Om dit gebruik te stimuleren belonen ze vroege gebruikers met extra bereik. Zo kun je, door Reels te posten, gemakkelijk nieuwe mensen bereiken die jouw pagina nog niet kennen. Ditzelfde hebben we gezien tijdens de introductie van IGTV en Instagram Stories.
Dus, mocht je vaak filmpjes maken voor TikTok, plaats deze dan zeker ook op Instagram Reels om hierdoor gemakkelijk nieuwe mensen te bereiken!

Gebruik jij al Instagram Reels?

Wat vind jij van Instagram Reels? Laat het weten in de reacties!

Lees ook: