30

August

2019

0

Minuten leestijd

Kan je groeien op Instagram door IGTV?

Instagram app logo op telefoon

20 juni 2018 lanceerde Instagram zijn nieuwe app, IGTV. Naast dat IGTV een stand-alone app is heeft Instagram de app ook geïntegreerd in de normale Instagram app. Nu dat IGTV uit is blijft 1 vraag onbeantwoord: kun je groeien op Instagram door gebruik te maken van IGTV? In deze post ga ik vertellen of IGTV de moeite waard is om content voor te creëren!

Waarom IGTV

IGTV is het antwoord van Facebook op de stijgende populariteit van video’s, volgens Facebook kijken we ieder jaar 60% meer video’s dan foto’s. Facebook bedrijf Instagram kan hier natuurlijk niet achter blijven. Daarom is IGTV in het leven geroepen, de app is zo ingericht dat we alle content kunnen bekijken in verticaal formaat, nu is deze form van video innoverend, maar is het een echte game changer?


Onderschat het niet!

Als Facebook wat wil, dan zullen ze niet snel opgeven! IGTV heeft zeer grote potentie binnen de wereld van video consumptie. De nieuwe app lijkt ondergeschikt aan het Instagram wat wij kennen, maar het is niet iets om te onderschatten. De app maakt het mogelijk video’s te uploaden van 10 minuten, of als je volgens Instagram een prominente content maken bent zelfs 60 minuten. Dit is een uitgelezen kans voor jou als content maker, om jezelf eens van een andere kant te laten zien. Vloggen op IGTV kan zomaar ‘the next big thing’ worden! Ook heeft Instagram laten weten misschien TV shows te willen maken speciaal voor IGTV.

Groeien IGTV
Groeien IGTV

Kan je groeien op Instagram door IGTV

Het antwoord op deze vraag is simpel: ja! En dit is uit te leggen door te kijken naar hoe het algoritme van Instagram werkt op het gebied van belonen. Op het moment dat Instagram nieuwe functies toevoegt aan de app dan willen ze dat deze gebruikt gaan worden. Om het gebruik te stimuleren werkt Instagram met een beloningssysteem. Dit houdt in dat ze gebruikers die de nieuwe functies gebruiken belonen door hun content aan meer mensen te laten zien! Dit zagen we met de functie dat je hashtags kon volgen, en met de introductie van Instagram stories.

Een ander voordeel van IGTV is de relatieve onbekendheid van het platform. Youtube bijvoorbeeld is erg verzadigd, maar op IGTV wordt relatief weinig content geüpload. Dit is natuurlijk een grote kans om op te vallen, omdat het aanbod relatief weinig is, is de kans dat jouw video gezien wordt door nieuwe potentiële volgers groot! In combinatie met een goeie Instagram bio, vergoot je zeker ja kansen om te groeien!

Conclusie

IGTV is zeker een goede manier om je Instagram profiel te laten groeien! Doordat het platform relatief nieuw is en nog ontdekt moeten worden liggen er zeker kansen voor degene die content willen maken speciaal voor dit platform! IGTV is nog jong, maar onderschat de kracht van Facebook niet en hun wil om het nieuwe platform tot een succes te maken. De kans is er om de populairste vlogger te worden van IGTV, combineer dit met de foto’s van je Instagram profiel en de kans op groei op Instagram is groot!

Overweeg jij content te maken voor IGTV of denk je dat het een grote flop wordt? Laat het ons weten!

Tot de volgende Instagram blogpost!

Alain

Lees ook: