13

May

2019

0

Minuten leestijd

Alles wat je moet weten over het Instagram Creator Account

Telefoon in de hand met Instagram erop geopend

Een aantal weken geleden introduceerde Instagram de zo geheten: Instagram Creator Account. Wat houdt dit precies in, waarom is het er en wat zijn de voordelen? Dat ga ik in deze blog uitleggen.

Wat is een Instagram Creator Account

Een Instagram Creator account is vergelijkbaar met een Instagram Business Account. Momenteel zijn influencers op Instagram bedrijven, dat is namelijk de enige manier waarop ze zich kunnen presenteren. Het is of een persoonlijk account zonder Instagram analytics of een Business Account. Nu heeft Instagram ingezien dat content creators anders zijn dan bedrijven. Vandaar het nieuwe account soort. Het grote verschil is de nieuwe DM functies en de nieuwe analytics.

Wat zijn de voordelen van een Instagram Creator Account

Het eerste voordeel is de nieuwe volgers inzichten. In plaats van alleen zien wat je weekgroei is, kun je nu per dag zien hoeveel nieuwe volgers je hebt en hoeveel mensen jou hebben ontvolgt. Dit is een veel gedetailleerder overzicht dan alleen een som van een weekgroei, wat een normale Business page heeft.

Naast het betere inzicht op jouw dag groei heeft Instagram ook de DM sectie opnieuw ingedeeld. Nu is er onderscheid in algemene berichten en prioriteit berichten. Accounts waarvan Instagram denkt dat jij hun berichten graag wilt lezen komen in de prioriteitsinbox, de rest komt in algemeen. Dit zullen vooral DM’s zijn van jouw volgers. Het gevolg is dat jouw DM’s gemakkelijker te managen zijn. Dit kan prettig zijn als je veel berichten ontvangt per dag.

Hoe krijg je een Instagram Creator Account

Het omzetten van jouw account naar een Creator Account is erg gemakkelijk. Je kunt de onderstaande stappen volgen die Instagram op haar website heeft staan. Het kan zijn dat je de optie Creator Account niet ziet staan in jouw settings. Dit komt, omdat Instagram de feature niet direct aan alle gebruikers uitrolt. Ze doen dit in verschillende fases. Als je de functie nu niet ziet staan, wacht dan totdat de functie ook voor jouw account mogelijk is.

Wil jij het maximale uit jou Instagram pagina halen als creator of bedrijf? Neem dan een kijkje bij onze diensten. Voor zowel influencers, als bedrijven.

Tot de volgende blog!

Alain

Lees ook: