4

October

2018

0

Minuten leestijd

In 3 stappen een goede Instagram repost pagina!

Telefoon in de hand met Instagram erop geopend

Een goede Instagram repost pagina opzetten op Instagram is zeker niet gemakkelijk, het vergt tijd en energie om succesvol te worden op Instagram en zeker binnen de repost pagina’s. In deze blog 3 stappen hoe jij jouw repost pagina kan opzetten en onderhouden.

Om te beginnen, wat is een repost pagina. Een repost pagina is een pagina die content repost van andere Instagrammers. Bijvoorbeeld een fitness pagina die content repost van grote fitness influencers. Er zijn vele succesvolle repost pagina’s op Instagram, ik heb mensen gesproken die van hun repost pagina(s) konden leven. Maar hoe kan je nou met succes een repost pagina opzetten? In deze simpele 3 stappen kan jij je eigen repost pagina opzetten en de eerste stappen nemen binnen jouw Instagram carrière!

1. Het begin

Voordat je een Instagram repost pagina kan beginnen moet je weten in welke niche je wilt starten, wat voor soort content ga je reposten. Dit bepaalt de koers van je pagina, pak 1 niche, zodat je je daarop kan focussen en ook daar een community omheen kan bouwen. Als je je niche hebt is het verstandig om te kijken welke Instagrammers binnen jouw niche passen. Het is wenselijk om voldoende Instagrammers te hebben, zodat je altijd voldoende content kan posten. Nu we de niche en de bronnen hebben kunnen we de pagina opzetten en kan je beginnen met posten. Een goede Instagram bio is noodzakelijk voor een sterke repost pagina, lees hier hoe jij je bio in orde kan krijgen.

2. Onderhouden

Een Instagram  repost pagina onderhouden kan veel werk zijn, content zoeken, posten, hashtag research en alles er omheen. Wil je je onderscheiden van alle andere Instagram repost pagina’s, dan moet je naast hoge kwaliteit content ook consistent posten. Dit houdt in: met regelmaat posten. Ik zelf streef naar 1 keer per dag posten. Dit zorgt voor het maximale bereik en zo blijven je volgers bij je.

3. Groeien

Nu je je pagina hebt wil je natuurlijk groeien. Er zijn veel verschillenden manieren, zoals de 100K in 24 uur strategie, de manier waar ik het eerder over gehad hebt. Maar als je echt ongelimiteerd wilt groeien op Instagram, zorg dan voor de volgende punten:

  • Zeer hoge kwaliteit content
  • Consistent posten
  • Goede hashtags, lees hier meer
  • Communicatie met je community

Dat laatste punt wordt vaak vergeten, je moet communiceren met jouw community. Reageer op alle comments, praat met je community door b.v.b. stories en vraag wat ze graag zien en wat niet. Een goede strategie, de juiste doelgroep en de goede content kan zorgen voor sterke groei. Onze pagina @menstylelegends groeit minimaal 500 volgers per week. De bovenstaande foto is van 2 maanden geleden, de pagina zit nu op bijna 9.000 volgers. Dit komt, omdat wij veel tijd besteden aan het zoeken van de juiste content en altijd kijken welke content onze volgers interessant vinden en welke content niet.

Dit zijn de hoofdlijnen voor het begin van  een goede repost pagina. Echter wat ik zie is dat 9 van 10 repost pagina falen na 6 maanden. Na 6 maanden is het nieuwe eraf en zien mensen niet genoeg resultaat. Uiteindelijk wil je natuurlijk wat terugverdienen aan je pagina en als je groot genoeg bent kun je hier lezen hoe je geld kan verdienen met je pagina. Maar houdt in je hoofd, het kan jaren duren voordat jouw pagina echt succesvol is. De aanhouder wint, en er is genoeg ruimte op Instagram voor pagina’s met mensen erachter die de drive hebben om succes te behalen met hun repost pagina. Je moet het alleen graag genoeg willen.

We helpen je graag verder op gebied van Instagram. Neem daarvoor even contact met ons op.

Tot zover de eerste stappen naar voor een repost pagina, in de toekomst meer over dit onderwerp!

Tot de volgende blog!

Cheers,

Alain

Lees ook: