17

September

2019

0

Minuten leestijd

Geld verdienen met Instagram, de 3 beste manieren uitgelegd!

Instagram_pagina_op_telefoon

In dit blogartikel wil ik het hebben over een veel besproken onderwerp: geld verdienen met Instagram. De laatste tijd hebben wij veel vragen gekregen over hoe mensen kunnen leven van enkel hun Instagram pagina. Vele zullen er misschien niet bij stilstaan, maar Instagram is een serieuze carrièremogelijkheid!
Maar wanneer kan je je Instagram pagina nou gaan zien als een bron van inkomen? Deze vraag hangt sterk af van de manier waarop je Instagram gebruikt, als Instagram influencer begin je noemenswaardig geld te verdienen met Instagram vanaf ongeveer 50.000 volgers. Maar als jij ondernemer bent die een specifiek product verkoopt en je hebt 1000 zeer betrokken volgers, dan is de kans groot dat die volgers jouw product willen kopen. Zoals je ziet hangt het af van jouw insteek en het soort pagina.

In deze blog vertel ik de 3 beste manieren hoe jij geld kan verdienen met jouw Instagram pagina en hoe je dit het beste aan kunt pakken!

1. Samenwerkingen

Samenwerkingen zijn de beste manieren om van je Instagram pagina je baan te maken. Vele Instagrammers kunnen leven van hun pagina enkel door samen te werken met verschillende merken. Er zijn verschillende soorten samenwerkingen, ik noem er een paar:

  • Barter samenwerking (een gratis product in ruil voor een Instagram post)
  • Betaald partnerschap (promotie van een product in ruil voor een financiële vergoeding)
  • Langdurige samenwerking (meerdere posts voor financiële vergoeding of barter vergoeding)

De financiële vergoeding hangt af van de hoeveelheid volgers en de hoogte van de engagement van de pagina. Een persoonlijke pagina met goede engagement in de fashion niche met 50.000 volgers kan +-€300 vragen voor een gesponsorde post.

Deze vorm van geld verdienen met Instagram is vooral interessant als je een persoonlijke pagina bent, echter als niche of repost pagina kan je ook samenwerken met merken!
Om samen te werken met merken kun je wachten tot merken jou mailen of berichten, maar je kan ook het heft in eigen hand nemen. Het is niet gek om zelf wat merken te berichten die jij tof vindt. Vertel ze waarom ze met jou moeten samenwerken en wat je te bieden hebt voor ze! Merken zijn vaak opzoek naar Instagram influencers, als jij hun bericht scheelt dat hun weer zoeken!
Mijn advies: begin met berichten van merken vanaf 5.000 volgers, dit is voor veel merken een benchmark, vanaf 20.000 kan je financiële compensatie vragen. Onder de 20K adviseer ik te werken op barter niveau.

2. Shoutouts

In mijn vorige blog heb ik het gehad over het groeien van je pagina d.m.v. shoutouts, maar je kan er natuurlijk ook goed mee verdienen op Instagram! Deze vorm van inkomsten zijn vooral populair bij niche pagina’s en repost pagina’s.
De methode is relatief simpel: jij als pagina post foto’s van andere in je feed of stories voor financiële compensatie. Iedere Instagram pagina kan shoutouts doen, echter adviseer ik om hier mee te beginnen als je meer dan 10.000 volgers hebt.

Persoonlijke pagina’s kunnen ook shoutouts doen voor een financiële vergoeding, echter raad ik dit niet aan, omdat het er slordig uitziet bij een persoonlijke blog. Hoe kan je het beste te werk gaan: je kan wachten tot jij bericht krijgt van pagina’s die graag een shoutout willen van jouw pagina in ruil voor een vergoeding, maar ook hier kan je zelf ook wat doen. DM bijvoorbeeld mensen waarvan jij van mening bent dat ze van jouw pagina profijt kunnen hebben. Maak een persoonlijk bericht, vermijdt kopiëren en plakken. Dit staat namelijk erg slordig en onpersoonlijk. Voorbeeld van een story shoutout:

3. Commissie

Commissie kan een erg goede manier zijn voor extra inkomsten via Instagram. Het is een relatief gemakkelijke manier waarbij je zelf bepaald hoe je het aanpakt. Het werkt als volgt: een merk stuurt jou 1 of meerdere producten toe, jij maakt hier toffe content mee en je krijgt een persoonlijke kortingscode b.v.b. ‘socialcompass_20’. Met deze code krijgen consumenten 20% korting op hun bestelling, en jij als ‘promotor’ krijgt dan bijvoorbeeld 20% commissie op elke order. De korting en percentage commissie hangen natuurlijk af van het merk zelf.

Commissies kunnen erg lucratief zijn, natuurlijk is het zo: hoe meer volgers, hoe groter de kans dat jouw code gebruikt wordt. Mijn advies: als je echt geld wil verdienen met commissie, doe het dan vanaf 15.000 volgers. Echter als je graag gratis producten wil en je krijgt een aanbieding, dan kan je er natuurlijk ook met minder volgers mee starten!
Mijn ervaring leert dat commissies pas interessant worden vanaf 15.000 volgers, minder dan dat levert weinig tot niks op. Commissie samenwerkingen zijn vergelijkbaar met normale samenwerkingen, ook hier kan je zelf merken berichten dat je graag met hun samen wil werken op commissiebasis. Veel merken vinden commissie fijner. Omdat ze hiervoor pas geld uit hoeven te geven op het moment dat jij als Instagrammer geld voor hun hebt verdiend. Zo kan een commissie gesponsorde post eruit zien:

Tot zover de 3 beste manieren om geld te verdienen met jouw Instagram pagina! Heb je nog vragen? Laat ze achter in de comments en ze worden beantwoord.

Tot de volgende blog!

Cheers,

Alain

Lees ook: