3

August

2019

0

Minuten leestijd

De perfecte Instagram bio in 3 stappen

Telefoon in de hand met Instagram erop geopend

Je Instagram bio is het eerste wat gebruikers zien op het moment dat ze op je profiel komen, zoals je weet is de eerste indruk van groot belang. Een goede instagram bio is daarom van groot belang! In deze blogpost ga ik jullie in 3 stappen uitleggen hoe jij de perfecte bio kan neerzetten! Deze techniek heb ik op meerdere van mijn eigen pagina’s gebruikt.

1. Identificeer jouw pagina

Stap 1 is het identificeren van jouw pagina. Wat maakt jouw pagina uniek? Dit kan je doen door te kijken wat de eigenschappen zijn van de pagina. Stel vragen aan jezelf als: waarom is de pagina er, waarom is deze pagina anders dan andere pagina’s. In de eerste stap probeer je erachter te komen waarom jouw pagina bijzonder is. Dit is een belangrijke stap, omdat we deze informatie gaan toepassen in de volgende stappen.

2. Maak een beschrijving van de content

In de tweede stap ga je nadenken over de content van jouw pagina. Op het moment dat mensen op Instagram zitten willen ze niet nadenken over wat ze kunnen verwachten, ze willen dat dit direct duidelijk is. Daarom is het verstandig om in je bio te vertellen wat voor soort content je zafl gaan posten. Als je dit doet weten mensen meteen wat ze kunnen verwachten en is de kans groter dat ze je zullen gaan volgen. Ze zullen je namelijk gaan volgen, omdat ze de content die je nu op je pagina post leuk vindend. Door in je bio te vertellen wat voor soort content je post verzeker je de gebruiker ervan dat ze in de toekomst soortgelijke content kunnen verwachten. Stel je voor dat ze in de GTST aflevering van vanavond opeens allemaal nieuwe acteurs laten spelen, dat gaat zo erg tegen de verwachtingen van de fans in dat ze overmorgen waarschijnlijk niet meer zullen kijken. Dit wil je op Instagram voorkomen, vertel daarom wat je gaat posten zo kan je de verwachtingen van nieuwe volgers beter kan managen.

3. Geef je bio structuur

Verwerk stap 1 en 2 overzichtelijk in je bio. Gebruik bijvoorbeeld bullet points om zo overzicht te houden in je bio. Dit maakt het makkelijker om te lezen, en nogmaals, de gebruiker wilt dat je het zo makkelijk mogelijk maakt voor hem. Vermijd lange zinnen, en gebruik korte teksten. Hieronder vind je een afbeelding met een voorbeeld van mijn eigen bio op Instagram:

De eerste zin in mijn bio is een persoonlijke zin. Hierin laat ik kort en bondig zien waar ik voor sta en wat ik aan het doen ben. Ook zie je er een stukje storytelling. Daaronder zie je een opsomming van wat ik doe, de gebruiker weet dus direct wat voor soort foto’s hij kan verwachten. Mijn bio aan de hand van de drie stappen:

Stap 1: Identificeer jouw pagina

Mijn pagina gaat over mijn reis naar een leven waarin ik leef op mijn voorwaarden.

Stap 2: Maak een beschrijving van de content

Nieuwe volgers kunnen content verwachten over mode & lifestyle, en mijn eigen verhaal hoe ik mijn ultieme leven creëer

Stap 3: Geef je bio structuur

Ik gebruik bullet points en emoji’s op deze manier maak ik overzicht en leg ik direct de nadruk op de zinnen binnen mijn bio door middel van de emoji’s.

Als je deze drie stappen volgt kan jij ook een strakke Instagram bio maken die zorgt voor een professionele pagina! Heb je hulp nodig met jouw bio? Laat een comment achter en misschien kan ik je dan verder op weg helpen!

Tot de volgende blog!

Alain

Lees ook: