7

September

2019

0

Minuten leestijd

De beste Instagram groeistrategie, 100.000 volgers in 48 uur!

Telefoon_instagram_logo

Je leest het goed, 100.000 volgers in 48 uur, het is mensen gelukt! Maar hoe? In deze blogpost leg ik één van de meest effectieve groei strategieën op Instagram uit. Deze strategie werkt voor ieder soort pagina, dus voor zowel een persoonlijke pagina of een repost pagina in iedere niche. Deze methode heeft vele Instagrammers groot gemaakt en heeft voor vele een doorbraak betekend. Vandaag ga ik uitleggen hoe jij dit ook kan toepassen voor oneindig veel succes op Instagram!

De groeistrategie

De methode is vrij eenvoudig, echter de uitvoering is wat lastiger. De methode werkt als volgt: het heet de shoutout methode, niet de gewone shoutout methode waarin twee Instagrammers van gelijke grootte elkaar in hun story benoemen (dit is ook een goede methode, maar hier zal ik in de toekomst meer over vertellen). Deze methode is gebaseerd op een gerichte (betaalde) shoutout campagne. Dit houdt in: jouw profiel laten promoten door grote, prominente pagina’s binnen jouw niche. Dit klinkt gemakkelijk, maar er zijn wat lastige punten zoals: het vinden van de juiste pagina’s, een sterke promotie foto of video maken van jouw pagina en tot slot moet jouw pagina aantrekkelijk genoeg zijn.

Al deze problemen ga ik uitleggen in drie stappen, voer deze stappen uit en je kan zomaar binnen een zeer korte periode een gevestigd Instagrammer zijn! Let op: deze methode kan geld kosten, bij deze methode vraag je grote pagina’s om een promotie. Als jij zelf geen grote pagina hebt, dan zullen ze geen shoutout voor shoutout willen doen en zullen ze dus financiële compensatie vragen. Zie dit als een investering!

Stap 1: vind de juiste pagina’s

Dit is het aller belangrijkste, het vinden van goede pagina’s. Pagina’s hebben een bepaalde doelgroep, dit zijn hun volgers. Deze mensen volgen deze pagina omdat hij bepaalde content post waarin ze geïnteresseerd zijn. Stel jij bent een travel blogger, dan heeft het geen zin om een shoutout te kopen van een grote auto pagina, namelijk deze volgers hebben geen interesse in jouw travel foto’s. Ga opzoek naar grote pagina’s in jouw niche. Hou in gedachte: hoe groter de pagina, hoe groter de promotie fee zal zijn, aan de andere kant: hoe groter de pagina, hoe grote het bereik. Als je een aantal pagina’s hebt gevonden controleer dan de engagement. Gemiddelde hoeveelheid likes + gemiddelde hoeveelheid comments / hoeveelheid volgers. Voor repost pagina’s gelde andere standaard engagement rates dan voor persoonlijke pagina’s. Gebruik het onderstaande schema om een pagina te beoordelen op engagement:

10K-50K        2,5-5%
50K-100K     1,5-2,5%
100K-1M       1%-1,5%
>1M               0,05-0,8%

Deze engagement rates lijken misschien erg laag, maar vaak worden repost pagina’s verward met persoonlijke pagina’s. Vaak liken mensen de foto’s van een repost pagina niet, maar liken ze wel de foto van een blogger. Houd deze rate aan voor je beoordeling, dan zit je relatief goed. Zie je een pagina met een hogere engagement rate? Dat is alleen maar goed! Controleer dan wel de likes die de pagina ontvang en check globaal of er niet te veel ‘fake accounts’ tussen zitten. Wat kost een shoutout van een grote repost pagina? Vraag aan meerdere pagina’s wat hun fees zijn, de prijs verschilt sterk per niche. Voor de mannen mode niche betaal je €150-€200 voor 1 repost op een pagina tussen de 500K – 1M volgers. Ga nooit direct akkoord met de prijs die ze vragen, onderhandel altijd over de prijs!

Stap 2: Maak een goede promotie foto/video

Een goede promotie foto of video maken kan lastig zijn, maar dit is de foto die de volgers van de pagina zullen gaan zien. Deze foto/video moet diegene overhalen om naar jouw profiel te klikken. Mijn advies: maak een promotie video, mensen kijken langer naar een video dan naar een foto en je kan meer van jezelf laten zien. Het in elkaar zetten van een video is wel meer werk, maar de resultaten zullen beter zijn.
Op Youtube staan er veel video’s over hoe je zo’n soort video in elkaar kan zetten met bijvoorbeeld iMovie.

Een sterke promotievideo moet de volgende punten bevatten:
– Jouw Instagram naam, deze moet continu zichtbaar zijn, zodat mensen weten waar ze je kunnen vinden
– Een duidelijk beeld wat ze kunnen verwachten als ze jou gaan volgen
– Maak de video interessant om naar te kijken
– Kies de juiste muziek
– Gebruik je beste content dat je tot dusver hebt gemaakt

Stap 3: maak je pagina aantrekkelijk

Nu je de juiste pagina’s hebt gevonden om de advertentie van jezelf te promoten, moet je ervoor zorgen dat de mensen die op jouw pagina komen je daadwerkelijk gaan volgen. Dit is uiteindelijk je doel, groeien op Instagram. Niemand zal een onverzorgd profiel van lage kwaliteit gaan volgen. Volg de volgende stappen om je profiel in orde te maken.
– Maak je bio in orde, lees hier hoe
– Upload minimaal 9 hoge kwaliteit foto’s die jouw pagina goed representeren
– Stel een goede, hoge kwaliteit profielfoto in.

Als je al deze stappen kan afvinken, dan ben je klaar om de campagne te laten starten. Zorg ervoor dat je de repost pagina’s goede instructies geeft. Laat ze weten hoe laat je wil posten, welke captions ze moeten gebruiken en zeg er expliciet bij dat ze je taggen in de caption en in de post zelf (als het een foto is)

Natuurlijk hangt de groei af van de schaal van de campagne, hoe groter de pagina’s hoe groter de exposure en hoe meer pagina’s hoe groter het bereik. Ik heb zelf deze techniek gebruikt. Ik heb toen gebruik gemaakt van 4 pagina’s met iedere pagina 500K-1M volgers. De groei was toen +- 1000 volgers. Ik kan dus zeggen dat de methode werkt, het resultaat light aan:
– Kwaliteit pagina’s
– Grote pagina’s
– Hoeveelheid volger pagina’s
– Kwaliteit van de foto/video
– Kwaliteit van je eigen pagina

Heb je twijfels bij de 100K in 48 uur? Bekijk de casestudy van High On Life, hun hebben hun eigen netwerk ingezet om een pagina binnen 48 uur 100K volgers te laten groeien!

Heb je nog vragen over deze methode? Laat ze achter in de comments!

Wil je hulp bij je Instagram? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op.

Tot de volgende post!

Cheers,

Alain

Lees ook: