5

October

2019

0

Minuten leestijd

Ben je te laat om Instagrammer te worden?

vinger_wijst_plek_op_kaart_aan

Het is een vraag die veel gesteld wordt, ben je te laat om Instagrammer te worden met een serieuze Instagram pagina? Met serieuze Instagram pagina bedoelen we natuurlijk niet een persoonlijke pagina waarop je foto’s deelt van alle festivals waar je bent geweest. Met een serieuze Instagram pagina bedoelen we een pagina die je begint met als doen het opbouwen van een community, samenwerken met merken en er misschien wel echt je werk van maken.

Om maar direct antwoord te geven op de vraag, nee, je bent niet te laat. Verre van zelfs, en in deze blog wil ik je graag uitleggen waarom. Veel mensen zullen je vertellen dat je veel te laat bent, en dat het in deze tijd onmogelijk is om nog groot te worden op Instagram. Echter, al deze uitspraken zijn niet juist. Vaak zeggen mensen dit alleen maar, omdat het ze zelf niet lukt om een gevestigd gezicht te worden op Instagram, of omdat ze het je niet gunnen. Natuurlijk, als je in 2011 was begonnen met het uploaden van goede content op Instagram en je hier actief mee bezig was geweest sinds dien, was je nu één van de grootste Instagrammers van Nederland geweest, maar zo blijft het natuurlijk. In de beginfase van Instagram werd je makkelijker gezien door meer mensen, maar dat hoeft nog niet te zeggen dat je nu niet meer kan groeien op Instagram. Lees hier mijn artikel hoe je 100.000 volgers kunt groeien in 48 uur!

Hieronder 3 redenen waarom je niet te laat bent om Instagrammer te worden

1. 1 miljard gebruikers

Ja, dat lees je goed, 1 miljard gebruikers. Dat is ontzettend veel, en dat is meteen ook de eerste reden waarom je niet te laat bent. Tussen die 1 miljard gebruikers is de kans zeer groot dat er daarvan 100.000 gebruikers jouw foto’s heel tof vinden. Het enige wat jij nog moet doen is ze bereiken. Maar daar lees je alles over op de blog van Social Compass.

2. 300.000 nieuwe gebruikers per dag

Elke dag verwelkomt Instagram 300.000 nieuwe gebruikers. Dit is een mega kans voor jou als content creator. Instagram groeit elke dag, en elke dag zullen mensen opzoek gaan naar Instagrammers die zij tof vinden. Met zoveel nieuwe gebruikers liggen er dus grote kansen voor degene die echt goede content willen maken en een sterke community willen opbouwen.

3. Mensen zijn altijd opzoek naar wat nieuws

We kennen altijd wel dat goede gevoel als we een nieuwe toffe serie op Netflix ontdekken. Hetzelfde geldt voor Instagram, we zijn constant opzoek naar nieuwe content creators die ons voorzien van de tofste content. Als je nu begint met het creëren van jouw eigen style content, is de kans zeer groot dat mensen jou zullen ontdekken en je zullen blijven volgen, omdat je nieuwe en verse content maakt.

Zoals je ziet zijn er kansen genoeg op Instagram, het belangrijkste is beginnen en jezelf zijn. Creëer content die jij tof vindt, anders is de kans groot dat je er over een half jaar klaar mee bent. Je bent niet te laat met het starten van een Instagram pagina, begin nu, dan heb je het grootste obstakel al overwonnen!

Tot zover deze blog, als je nog vragen hebt laat ze dan achter in de comments!

Cheers!

Alain

Lees ook: